Siu­naus­tilai­suus

Voitte varata siunausajan, -paikan ja papin oman paikkakuntanne kirkkoherranvirastosta (Kuopiossa seurakuntayhtymän hauta- ja puistotoimistosta). Siunaustilaisuuden toimittaa oman seurakunnan pappi tai muu tehtävään pyydetty pappi. Omaiset sopivat yhdessä papin ja kanttorin kanssa siunaustilaisuuden ohjelmasta, mutta opastamme Teitä mielellämme. Ennen siunaustilaisuuden alkua omaisilla on halutessaan mahdollisuus jättää viimeiset jäähyväiset rakkaalleen, minkä jälkeen arkku suljetaan ja siirretään kappeliin.

Muisto­tilai­suus

Siunaustilaisuuden jälkeen pidettävä muistotilaisuus on tilaisuutena ainutkertainen ja tunteikas. Tarjoilun lisäksi muistotilaisuus pitää useimmiten sisällään musiikkia, puheita ja adressien lukemisen. Omaisten tulee sopia etukäteen papin osallistumisesta muistotilaisuuteen. Jos saattoväki on pieni, muistotilaisuus voidaan hyvin pitää omaisen tai vainajan kotona, mutta suuremmalle saattoväelle on mahdollista varata joko seurakunnan tila tai muu tilanteeseen sopiva paikka. Seurakunnan tilan varaus tehdään kunkin seurakunnan seurakunnantoimistossa. Muistotilaisuuden paikan voimme varata puolestanne.

Pitopalvelu

Muistotilaisuuden tarjoilun järjestämme toiveidenne mukaisesti. Oli kyseessä kahvitilaisuus tai ruokailu, tarjoilujen laatu on meille kunnia-asia. Pitopalvelusta vastaa pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Anna-Liisa Virtanen, jonka ammattitaito varmistaa muistotilaisuuden arvokkuuden.

Hauta­paikka

Ennen hautaustoimistoon tuloa olisi hyvä selvittää, onko suvulla tai vainajan puolisolla ennestään hautapaikka, johon omaisenne voidaan haudata vai onko tarvetta uudelle hautapaikalle. Myös tuhkahautauksen suosio kasvaa jatkuvasti. Vainajan toiveita hautaustavasta tulee joka tapauksessa kunnioittaa. Uurnahautaus tekee mahdolliseksi hautaamisen vanhaan sukuhautaan, johon ei arkkuhautausta voida enää tehdä. Tuhka voidaan haudata myös uurnahautapaikkaan tai hautausmaan henkilökunta voi sirotella tuhkan muistolehtoon.

Hauta­muistomerkit

Kumppaneinamme ovat vain parhaat suomalaiset toimijat luotettavine tuotteineen. Hautamuistomerkeissä yhteistyökumppanimme on Kaavin Kivi Oy. Hautakivivalikoimaan kuuluvat perinteisten hautakivien lisäksi lyhtykivet sekä lohko- ja muotokivet.

Kuljetus

Hoidamme kaikki vainajan kuljetukset asianmukaisesti ja arvokkaasti. Teemme niin lähialueen kuin koko maan kattavat kuljetukset sekä saattoajot omaisten toiveita kunnioittaen. Omaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua vainajan arkkuun laittamiseen ja kuljetuksiin.

Kukka­lai­tteet

Arkkukoristeen ja henkilökohtaisen kukkalaitteen lisäksi kauttamme voitte sopia muistotilaisuuspaikan pöytäkoristelusta.

Valo­kuvauk­sen järjes­täminen

Siunaustilaisuudessa ja hautausmaalla tapahtuvan valokuvauksen järjestämme yhteistyökumppaniemme avulla.

Siu­naus­tilai­suuden käsi­ohjel­mat

Käsiohjelma on vapaaehtoinen ja toteutetaan omaisten niin halutessa. Siunaustilaisuuden käsiohjelman painatus tapahtuu toimistomme kautta. Ennen painatusta siunaustilaisuuden kulku ja musiikin valinta on hyvä käydä läpi siunauksen suorittavan papin kanssa. Käsiohjelmaan painetaan siunaustilaisuuden kulku ja laulettavien virsien sanat. Omainen voi säilyttää käsiohjelman muistona siunauspäivästä.

Kan­tajat

Arkun kantamiseen ja hautaan laskemiseen tarvitaan yleensä kuusi (vähintään neljä) kantajaa. Jos kyseessä on pieni saattoväki, voi ulkopuolisille kantajille olla tarvetta. Toimistomme tarjoaa kantaja-apua aina tarvittaessa. Vainajan lähimmät omaiset sijoittuvat arkun pääpuolelle, jolloin he arkkua kappelista pois kantaessa ovat takimmaisina. Arkun kantaminen tapahtuu perinteisten kantohihnojen avulla tai arkussa lisävarusteena saatavien kantokahvojen avulla. Arkun laskeminen hautaan tapahtuu kantohihnojen avulla.

Laskurimme avulla voitte arvioida hautajaisten kokonaiskustannukset


Siirry laskuriin